2012-06-24 DM Here junior-Elite Hammel

Ruten var den samme som kvindernes DM, start og mål på randers vej i udkanten af Hammel i det midt jyske, ruten gik nord på af Randers vej hvor der var en god bakke med en del vind på toppen, fra randers vej drejes der over til Pøt mølle hvor rytterne kommer ind fra en side vej i bunden, drejer til højre hvor bakken starter efter få meter, bakken er omgivet af skov hvilket giver total læ på bakken, selve bakken er ca 1200 meter lang og stiger jævnt med 6-9% men med op til 12% på de værste steder, her efter er der et fladt stykke ud til frisenborgvej der føre ind til Hammel og opløbet, en rute på ca 10km. Selve ruten er af mange betegnet som vel nok den hårdest i mange år hvis ikke nogen sinde, at ruten ikke var længre og der med skulde gennemkøres de flere gange vil bestemt ikke gøre det letter, under løbet var der snak om at antalt af højdemeter svarede til to store tour bjerge. Søndagens vejer bød på dags regn med 10-15 graders varme. Så ud over en meget hård rute sørgede vejerguderne for det blev ekstra hårdt.

I elite klassen der skulde køre 200km af 20 omgange blev der efter ca 3km etapleret et udbrud med Sebastian lander fra Glud & Marstran LRØ. En fra Saxobank og 3 mand fra Christina Watches. Udbruddet fik et ok forspring men aldrig længere end feltet kunne hente udbruddet. Midt vejs begyndte de stærkere rytter at røre på sig. På skift kom der folk op til udbruddet mens andre faldt fra igen, nogle endte på mellemhånd. I finalen blev det et opgør mellem tre mand i frontgruppen der nu var blevet til Nicki Sørensen, Saxobank, André Steensen der sidste år kørte for saxobank men i år ville prøve lykken på laver nivo og der for køre for G&M. Tre manden var stadig Sebastian Lander der hade været i front fra starten. I spurtopgør vinder Sebastian foran Nicki og med andre på 3 pladsen.
Sebastian er 21 år, slidt de første mange cykeldæk op på de sjællandske veje og cykelbanen i Ballerup. Bestemt en halvhurtig fyr der kan køre lidt af alt.
At Sebastian vandt må siges at være fuldt fortjent, holdet viste god kørsel hele dagen, Sebastian var i front fra start og formåede at vinde på en rute der måske er den hårdeste nogen sinde, i et koldt og vådt vejer, og ingen tvivl om det er en vi kommer til at se meget mere til i fremtiden.