2012-07-12 MTB DM Vejle

Dagens DM afholde af Mountainbike Club Vejle (MCV.dk) blev kørt i nordskoven bag Vejle idræts højskole, hvor DM pladsen med mål med mere var på skolens kunststof fodbold bane, vejret viste sig fra sin bedre side med mere eller mindre sol helle dagen dog kom der midt formiddag en enkelt regnbyge der gjorde skoven meget mørk eller sol eller overskygget helle dagen.

Ruten er den mere eller mindre klassiske rute der også blev brugt til DM for år tilbage og ellers brugt til mtbliga.dk løb med mere, en rute der byder på en del mere eller mindre stejle op og nedkørsler, sigel trak og grusstiger med gode overhalings muligheder, der var i tiden op til løbet kommet en del regn og mange hade derfor regnet med rent mudderbad, men skoven hade opslugt det meste vand, enkelte steder lade der et par cm mudder der kunne give lidt fedtet køre underlag ellers var der tale om rigtig godt køre underlag.
Ruten går rundt i skoven med mange op og nedkørsler, men der er som tilskuere mange muligheder for at se rytterne flere steder uden at gå på selv ruten, det meste berygtet sted på ruten er klart skihop bakken der bruges som nedkørsel, bakken forløber med at rytterne kommer på god stig, drejer til venstre, op over en lille knold, hvor efter nedkørslen starter ud med et ret steg stykke hvor der er gode overhalings muligheder, efter 20-30 meter spiser ruten sammen og der køres få meter til højre i et zig zak, dette gør at rytterne kommer lidt ned i fart af hensyn til alle, men dette giver også et par gode tilskuer pladser, efter zig zagen der afsluttes med et dobbelt drop går det igen ned mod bunden i en blød buge. dette er stedet hvor der er mest dramatik, rytterne kommer med høj fart, sandsyndligheden for styrt er altid høj, hver år er der derfor også sammeritter på nedkørslen i tilfælde af der skal gå galt. i år var der et par stykker der tog den for over styret på nedkørslen men ikke noget alvorligt, en enkelt valgte en lidt alternativ nedkørsel gennem noget krat, men dette endte godt, hvilket naturligvis medførte en del klapsalver, på skihoppet er det tydeligt at se hvem der er teknisk gode som Jonas Pedersen der også blev dansk mester i elite klassen.Selve løbes dagen startede med motions klasse kørte ca 4 omgange men de kom dog ikke ned af skihop bakken men chicken run /bagvej, en mere sikker men længer nedkørsel der bestem også kunne være en udfordring for rytter uden den store erfaring.Start 2 Kl. 10.15 B&U U9 – U11 – U13P
Kørte på en forkortet rute og hverken kørte ned af skihoppet eller bagvejen, men med deres alder taget i betrakning er dette en meget klog disponerering, selv de mindste rytter i U9 gav den fuld gas helle vejen.Start 3 Kl. 11.00 B&U U13 – U15 – U16P fik fornøjelsen af bagvejen.

Start 4 Kl. 12.15 Elite Women, Junior Women, Masters, Herre C & U/17
Dette var første start der skulde ned af skihop bakken hvilket som forventet afstedkom et par mindre men spektakulære styrt og ture over styret.
I damernes klasse hade vi den forsvarnede og igen danske mester og verdens mester i MTB marathon Annika Langvad der til daglig køre for Team Fujibikes Rockets
nr to blev Rikke Kornvig kørende for det århus baseret team Racing29ers, World Champion MTBO Long distance 2011 (Orienteringsløb på MTB), nr 5 blev Cathrine Grage DMK der et par uger tidligere blev dobbelt dansk mester på landvej for kvinder da hun vand både enkelstart og linje løbet. Cathrine Grage er også kendt som hurtigløber både på is skøjter og rulleskøjter, via is skøjterne er hun tidligere OL deltager.

5 og sidste startKl. 14.15 Elite Men, Herre B & Junior Men U/19.
Her stillede den sener danske elite mester Jonas pedersen op, dette er hans anden elite år og må vel betegnes klart som den bedst tekniske rytter vi har her hjemme, dette ses tydeligt på en nedkørsel som skihop bakken med rødder, sving, drops med mere, her er det let at se han har en anden teknik end de andre toprytter, en fryd for øjnet når han komme ned af.
længe var det et opgør mellem Claus Nielsen der slog Jonas i Silkeborg hvor jonas hade ført de 4 første omgang men hvor claus smuttede forbi på sidste omgang.
en personlig vudering er at vi i Jonas pedersen har en komme top rytter på intonational plan, og jeg vil personligt ikke blive overrasket hvis han en dag bliver verdens mester.

Mountainbike Club Vejle (MCV) http://www.mcv.dk/

probetioner, start liste med mere.
http://mtbliga.dk/2012-races/vejle/