2012-08-17 Designa grandprix Kjellerup

Fredag aften lade midt jyske Kjellerup asfalt til gadeløbet Designa grandprix for 6 gang i træk, en begivenhed der samler hele byen men som i højgrad også lokker folk til ude fra. Gadeløbet varer en time + 10 omgange. (vinder tid 01.21,43.)

Ruten er en rundstrikning på 1,5km hvor det enten går op eller ned, til højre eller venstre helle tiden.

De foregående fem år, er der i gennemsnit blevet kørt 42 omgange på den 1,5 km lange rute i midtbyen.

Stigningen ved Dommerparken er virkelig hård, og det er her de fleste udbrud starter.

Tilstart var hele den danske elite:
Christina Watches Onfone, med Michael Rasmussen, Angelo Fulan i spidsen. tidligere vinder Michael Reichs.
Team Tre-For med stærk navne som Asbjørn Kragh Andersen, Thomas Guldhammer.
Glud & Marstrand – LRØ, med Sebastian Lander der er Danske mester i linjeløb både for U23 og Ellite og samtidig føre den hjemlige postcup og vinder af rundt om lunden 2012.

Fra det store udland kom Kasper Klostergaard, Troels Vinther, Chris Anker Sørensen alle tre Team Saxo Bank Tinkoff Bank samt Lars Bak fra Lotto-Belisol, Plus Danske Michael Bering fra britiske Cycle Premier – Kovert, tyske Team Raiko Stölting, Cyclingteam Jo Piels fra Holland, alt i alt formentlig det stærkeste felt der kan samles for tiden til et dansk cykelløb uden den egentlig verdens stjerne, tilgængelig var der tale om et meget stærkt men jævnbyrdigt felt hvor det på forhånd kunne være svært at udpege en enlig favorit.

De formentlig omkring 10.000 tilskurer var vidne til et løb hvor der fra starten af blev givet fuld gas og der blev hurtig etapleret en mindre front gruppe med en støre forfølger gruppe, under vejs udgik en støre mængde rytter grundet det høje tempo.

Til slut var der samlet en 9 mands gruppe i front med flere rytter fra de samme hold og der var lagt op til en virkelig tæt afgørelse, på målstregen blev det spurt sejer til Troels Rønning Vinther (Team Saxo Bank Tinkoff Bank)

2. Kristian Haugaard Jensen (Team Tre-For)

3. Asbjørn Kragh Andersen (Team Tre-For)

Yderlig info designagrandprix.dk