2014-01-05 Rask cykler Cross Aarhus

Dagens cykel Cross løb, anceret af ÅMK – Aarhus mountainbike klub, bød på en bane på og omkring Aarhus cykelbane, til dagens løb var der genfundet en for langtid glemt låge og trappe mellem parkeringspladsen bag cykelbanen og selve banen hvilket gav nye og gode muligheder. Ruten var lavet sådan at publikum kunne se rigtig meget af ruten, og kun en meget begrænset del var skjult.

Der blev startet i det fjerneste hjørne, tættest på atletikon hvor efter der kørtes bag om ryttergården over til opløbet og ud på ruten, der først bestod af en stører sektion på græsarialet ud mod jyllands allé, denne del indeholdt både et par grus grave, lave bumme, samt glat mudder, op over cykelbanen rundt om banen uden om, over forbi tribune bygningen, vider ned mod atletikon, og bag om cykelbanen, hvor rytterne kom op af den genfunden bakke, for igen at køre ned bag ved, og tilbage til trappen, men her skulde de gennem rytter tunnelen der fører under cykelbanen sådan de kommer ind på selve græs stykker igen, hvor der ventede en stor spiral, efter fulgt af to høje bumme. hvor efter det var passage af start og via græs arialet bag rytter gården over til mållet, der brugte målstregen fra bane løbende, dog kørtes der modsat retning.
på den første del af rutenPå grund af vinterens generelle våd tilstand blev ruten allerede under opvarmningen til første start små mudret, hvilket blot stille lidt større krav til rytternes tekniske evner og øgede underholdningen for publikum via et par styrt, masser af udskridninger og flyvende mudder.
Alt i alt en god rute med forskellige udfordringer uden at være umenneskelig.
 
 
 

Watch this video on YouTube.