2014-08-12 Kay Werners mindeleob Aarhus cykelbane

Fantastisk aften i Aarhus.

Smilets by viste sig fra sin absolut bedste side da der tirsdag aften blev kørt Kay Werners mindeløb på Aarhus cyklebane. Der var lagt op til det helt store væddeløb, med af de stærkeste parløbsfelter set på banen i mange år. Det stærke program var heller ikke gået offentlighedens næse forbi. Cirka tusinde tilskuere havde fundet vej til cyklebanen for at overvære det spændende cykelløb.Aften startede med foredrag v. Henrik Elmgreen der fortalte om pr nr 7´s legandariske historie, samt om udviklingen af banesporten og særlig 6 dagsløbende, et fordrag der var velbesøgt.
Allerede efter den første disciplin stod det klart at der blev kørt meget stærkt i elite klassens parløbs-serie. I Schratch løbet gik Alex Rasmussen fra par nummer 7 frem og tog en føring i et hæsblæsende tempo, som bevirkede at feltet blev splittet. I udskilningsløbet kom rutinen hos den lokale mand Michael Berling, til sin ret og han kunne besejre den unge Hollænder, Patrick Kos, i en meget tæt spurt.
Inden parløbet så det ud som om at løbet skulle afgøres mellem tre par. Par nummer 7 med Allex Rasmussen/ Martin Franck, par nummer 3 med Brødrene Patrick og Christian Kos, samt par nummer 9 med Martin Mortensen/ Marc Hester. Allerede fra løbets første meter blev der angrebet og hele parløbet igennem blev der kørt i et meget højt tempo. Flere par lykkedes med at hente omgange på feltet. Halvvejs i løbet var det de orange hollændere fra par nummer 3 som førte løbet, uheldigvis satte et grimt styrt den ene halvdel a 3érne, Patrick Kos, ud af spil. De resterende 30 omgange måtte brormand Christian Kos kører løbet på egen hånd, efter en tapper indsats måtte Christian Kos dog erkende at dette var for stor en opgave og par nummer 3 kunne sluttet løbet på en flot tredjeplads.
Med hollændernes styrt stod det klart at sejren skulle afgøres mellem par nummer 7 og par nummer 9. Med den spurtstærke Alex Rasmussen som en del af parret havde 7érne et godt udgangspunkt for en samlet sejr. Men med flot taktisk overblik lykkedes det 9érne at hente endnu en omgang på feltet med cirka 10 omgange tilbage af løbet. Selvom par nummer 7 på dette stadie af løbet var foran på point, ja skulle der altså en vunden omgang til for at hive den samlede sejr hjem. Alex Rasmussen og Martin Franck kæmpede en brav kamp og med fem resterende omgange så det faktisk ud til at det kunne lykkes 7érne at hente den nødvendige omgang på feltet. De sidste fem omgange blev en hæsblæsende jagt og til slut kunne 7érne ikke hente feltet og måtte tage til takke med en andenplads i aftenens parløb. Dermed kunne par nummer 9 med Martin Mortensen og Marc Hester køre den samlede sejr i Kay Werners mindeløb i hus efter en hæsblæsende aften med højt tempo og flot cykelløb.

 

 

Resultater
Elite Parløb:

Linieløb:
1. Patrick Kos
2. Marc Hester
3. Nicklas O. Pedersen

Udskilningsløb:
1. Michael Berling
2. Patrick Kos
3. Kaspar Schjønnemann

Samlet resultat:
1. Marc Hester / Martin Mortensen 08 point
1 omgang efter:
2. Alex Rasmussen / Martin Frank 20 point
3. Patrick Kos / Christian Kos 19 point
4. Christian Ranneries / Kaspar Schjønnemann 14 point
5. Nicklas O. Pedersen / Andreas Gylling 14 point
6. Christian Moberg / Mathias Krigbaum 10 point
7. Jesper Mørkøv / Jacob Mørkøv 06 point
2 omgange efter:
8. Michael Berling / Johan Langballe 05 point.
9. Erik Lahm / Frederik Schwartz 03 point.
3 omgange efter:
10. Johan Ollerup Sall / Michael A. Larsen
4 omgange efter:
11. Lasse Borch / Florian Sneider

Senior B Omnium:

1. Eskil Vammen CK Århus 10 point
2. Svend Helleshøj Buch CK Århus 08 point
3. Jens Hesse Thomsen CK Århus 08 point

B & U Omnium:

1. Ruban Zilas Larsen CK Århus
2. Frederik Bjørn Sørensen CK Århus
3. Mads Almstrup CK Århus

Veteran Sprint:
1. Jens Jørn Jensen
2. Peter Tranbjerg
3. Bjarne Simonsen

Primære kilde: presse meddelse CK Aarhus