2018-10-27 Grote Prijs (Lørdag) CeramicSpeed Cup. Aarhus

Det efterhånden meget traditionsrige Grote Prijs blev afviklet på og omkring Aarhus cyklebane, både lørdag og søndag, traditionen tro forsøgte man at skabe rammerne om et stort dansk cross løb med masser af stemning og publikum venlig rute.

Desværre er der ikke den store tradition mere i Danmark for som tilskuer at tage ud og se cykelløb, men de der var til stede fik set virkelig spændende og godt cykelløb.

Med start og mål på selve cykelbanen eller retter, græsset på indercirklen på grænsen til cement banen og flere forhindringer som masser af sving og bomme der skulle forceres var der for publikum en god mulighed for at se rytterne i lang tid, på vej ud fra cykelbanen blev cykelbanen passeret og der blev løbet op af tilskuerpladserne hvor efter rytterne kørte til højre og en halv omgang rundt uden om cykelbanen hvor de stadig kunne ses, på bagsiden af cykelbanen var sandgrave der også gav sine udfordringer, hvor efter der kørtes ned og bag om enden af cykelbanen hvor tilskuerne ikke kunne se rytterne et kort øjeblik, herefter kom de op gennem en sektion med opkørsel, skråninger og en trappe alt sammen for enden af tribune bygningen men hvor folk let kunne komme hen og se rytterne køre her. Efter trappen gik det langs bagsiden af tribune bygningen. Og rundt om noget af banen igen før rytterne kørte et mindre stykke langs Jyllands Alle for at dreje ned til parkeringspladsen ved havreballe skovvej før rytterne kørte under cykelbanen og op ad en trappe for igen at være på inderbanen.

På alle måder en varieret og komplet rute der praktisk taget indeholder lidt ad alt uden der bliver lange stykker af noget.

For publikum er der rig mulighed for at komme ned på midter området og stå ved siden af ruten, der er mulighed for at have mere overblik via tilskuerpladserne, og endelig den tekniske sektion for enden af tilskuere tribunen, alt sammen inden for 100 meters gåtur og hvor man ville kunne se 80% af løbet hvis man står det rigtige sted.

Dagen sluttede med det traditionsrige udklædnings løb der i år var HalloweenCross, dette er en motions start forstået sådan at alle kan deltage, og traditionen tro går rytterne virkelig op i dette, rigtig mange deltager, lige fra de yngste til toppen af danmarks cross elite vælger at tage denne start med, de klæder sig ud og gøre ved, og hold fast en fest de har, der er ingen tvivl om de hygger sig og har det skide sjovt og de ikke køre en skid seriøst, men derfor vil de stadig gerne vinde.

 

Top 3 Dame ELITE + DB + D40 + D50.

  1. Viktoria Smidth knudsen – Dansk Mountainbike Klub – DA
  2. Åsa-Maria Erlandsson – Varbergs mtb – D40
  3. Betina Cramer – Greve Cykle Club – DA

 

Top 3 Herre ELITE + U23 + Junior.

  1. Tobias Lillelund – Herning Cykle Klub – U19
  2. Tobias Lund andresen – Cykleklubben Fix Rødovre – U19
  3. Kenneth Hansen – Team Giant-ASSOS CX – A

 

Top 3 Here A.

  1. Kenneth Hansen – Team Giant-ASSOS CX
  2. Tommy Moberg Nielsen – Carl Ras CX Team-Sydkysten Cycling
  3. Rasmus Wulff Nørholm Gøtke – Team IBT-Ridley Sydkysten Pro Cycling

 

 

Facebook