2018-08-10 Hadsten Gadegranprix. Hadsten

 løbsreferat

Gadeløbet i Hadsten har været afviklet siden 1993 med få undtagelser og regnes i dag for at være et af de største og hårdeste gadeløb i Danmark på grund af bakken på Søndergaard, hvor mange andre løb køres på mere flade ruter med undtagelse af gadeløbet i Aars der også har opløbsstrækning på en bakke, men dog noget mindre end Hadsten.

De seneste par år har det været Hammel Cykelklub der har stået som hovede arrangør mens Løbets mangeårige drivkraft Jesper Tikiøb har trukket sig lidt tilbage men er fortsat med i kulissen som eventteknisk rådgiver.

Løbet kørtes på den klassiske rute med den berygtede opløbsstrækning på Søndergadebakken. Samlet er ruten rundt 1.400 meter og løbets varighed for eliten var igen i år sat til 1 time plus fem omgange.

Årets program bød først på motions løb hvor alle cykelrytter kunne deltage, det var da også en blandet forsamling der var til start i motion, lige fra et par børne rytter over udpræget motions rytter til licens junior rytter.

Motionsløbet var sat til en halv times varighed, her blev top tre.

1 Anders Foldager Team Mascot Workwear
2 Mads Fenneberg Team Masacot workwear
3 Jonas Perto Team Mascot Workwear

Alle tre stærke junior rytter.

I motion var der tilmeldt 40 rytter, her af 4 licens rytter fra Team Masacot workwear der er et stærkt dansk junior cykelhold.

Elitens løb

Elitens løb var åben for danske Herre A og B rytter her var flere af de danske elite teams til start.

Team Virtu Cycling
Team coloQuick
Riwal CeramicSpeed Cycling Team
Hammel Cykle Klub
Team AURA Energi – CK Aarhus
BHS-Almeborg-Bornholm
Team Herning CK Elite PB Look.

Men også de danske licens klubber var tilstede via:
Holstebro Cycleclub af 1960
Team OK Kvickly Odde
Skive Cykle Klub
Fra Sverige yderligere Joakim ÖBERG Ryska Posten SK.

Aftens to hovede personer var dog
Mads Pedersen – Trek-Segafredo
Niki Terpstra – Quick – Step floors

Der var sat op til en stor duel mellem disse to toprytter der begge er gode i forårs klassikerne, i alt 57 på start listen hos eliten mens kun 25 gennemførte, elitens løb blev desværre ramt af en ordentlig omgang regn halv vejs inde i løbet.

Top tre elite blev:

1 Rasmus Bøgh Wallin Team coloQuick
2 Niki TERPSTRA QUICK – STEP FLOORS
3 Rasmus Guldhammer Team Virtu Cycling

Hurtigste omgang, Rasmus Guldhammer. Team Virtu Cyclin. tiden 1min 50sek.