2018-09-22 AGU LØBET. ØSTBIRK-HORSENS

AGU LØBET 2018 arrangeret af Horsens Amatør Cykelklub med start og mål i Østbirk Ruten gik fra østbirk mod nord og omkring blandt andet Yding Skovhøj/Ejer Baunehøj).

På en lun sommerdag en rigtig flot men også meget kuperet rute med flere store og lange bakker der ville kunne trække tænder ud hos langt de fleste, startende med monbjergvej, ikke den stejleste bakke i landet men pæn lang, og med start nærmest 500m efter start, så er niveauet lige som lagt. vider ud mod Såby køre det op og ned med flere op og nedture af varierende længde og stignings procenter, efter Såby gik det ud af lykkevej, et navn der måske kan virke en smule ironisk når man ved hvad der er for enden af vejen, SKOVHØJVEJ !!! Eller slet og ret, YDINGSKOVHØJ dagens rute bragte rytterne ind ca 1/3 del oppe af selve bakken, men inden hade de kørt rigeligt op af, Yding skovhøj er kendt som et af Danmarks højeste områder, det er da også i dette område Danmarks højeste punkt findes, Yding skovhøj er da også flere gange brugt til bakkespurt i Postnord Danmark rundt, senest i år 2018 på 2. etape: Viborg – Vejle 172 km.

Fra Yding skovhøj er der en storslået udsigt over landskabet mod syd og vest hvor man virkelig kan se langt, desværre for rytterne hade de ikke tid til at nyde denne udsigt, det var videre mod Ejer via Risvej, en mindre landevej der bugter sig gennem landskabet, en hyggelig og god vej med flere bløde sving, flere små op og nedkørsler, en lækkerbisken en lun vindstille sommer aften, i Ejer gik det til venstre af lille Tåningvej, overordnet set en lang nedkørsel, med et par enkelte bump op af undervejs, og som vi alle ved, hvad der kommer ned, skal op igen, af Tånngvej, hvor rytterne kommer op til udkanten af Ris, næsten i samme højde over havet som da de drejde fra i Ejer, her efter er de værste store bakker overstået og det går mere end end op, fra Ris over til Ovsted krirke, hvor man i år kommer nord fra drejer til højre ved kirken, langs kirke muren og drejer ned af Oustedvej, hvor man tilglider år er kommet op af denne vej og kørt omkring kirken og ned af Tårningvej, men i år skulde rytterne som sagt ned af Oustedvej fra kirken af, en halv lang nedkørsel med et par 90graders sving i bunden i noget skovværk, med dårlige udsigts forhold, et sted meget kunne gå galt, men heldigvis var vejen også her som meget af den øvrige rute ensrettet, her fra var det ind til start/mål i Østbirk via Landsbyen Elling, dette sidste stykke var forholds vis flad men indholdte stadig en del op og nedkørsler.

Som sagt en rigtig flot og varieret rute en lun sommer dag eller aften.

MEN DET VAR DET IKKE !!!

Det var i stedet for en ægte efterårs dag på vel en af Danmarks hårdeste ruter, 13-17 graders varme, En vind fra vest der blæste 5 pelikaner, bare at stå et sted i halv åbne landskab gjorde man virkelig kunne mærke vinden, også når man køre bil i området, yderlige kom der korte med halvkraftige regnbuer ind i mellem, alt i alt en flot men meget hår rute der kun blev hårde af vejrer, bare at gennemføre har været en stor bedrift i sig selv.